top of page
Forfatterens bildeJon Herland

Washington Post: Motstanden mot narkotika dør ut

Oppdatert: 26. jan. 2023

Joe Biden benåder 6500 marihuanadømte. Et stort skritt mot avkriminalisering.



– Ingen skal komme i fengsel bare for å besitte eller bruke marihuana, sier Joe Biden i en videotale torsdag 6. oktober.


Nå benåder han alle som er dømt for bruk og besittelse av marihuana. Han oppfordrer guvernørene i landet til å gjøre det samme.


– For mange liv har gått til grunne på grunn av vår mislykkede tilnærming til marihuana. Det er på tide at vi retter opp disse feilene. Tusenvis av mennesker som er dømt for besittelse av marihuana blir nektet arbeid, bolig eller utdanningsmuligheter, sa Biden.


Han instruerte også administrasjonen om å fremskynde en gjennomgang av hvorvidt marihuana fortsatt skulle være oppført som et "Schedule I-stoff", en klassifisering forbeholdt de farligste stoffene, inkludert heroin, LSD og ecstasy.


– Jeg trodde du var høy

Biden har aldri vært spesielt engasjert i denne saken, men det kan se ut som han blir trukket med motvillig.


eI 2020-kampanjen forklarte han hvorfor han ikke støttet en legalisering, og antydet han at marihuana kan være et «inngangsstoff» til mer vanedannende stoffer, som yngre i dag ser på som gammel skremselspropaganda fra "Bare si nei"-dagene.


Det er Paul Waldman som skriver dette i en kommentar i Washington Post hvor han undrer seg over hva som kan ha fått presidenten til å snu i spørsmålet.


Under en debatt i presidentvalget i 2019 hånet senator Cory Booker Joe Biden for hans motstand mot legalisering av marihuana, en posisjon som de fleste av de andre kandidatene hadde omfavnet.


– Jeg trodde du kanskje var høy når du sa det, sa Booker, til latter fra publikum mens Biden ble ubehagelig berørt.


"Meningen om marihuana har endret seg i befolkningen fordi folk rundt Bidens alder, som mest sannsynlig støtter forbud, er døde og erstattet av yngre mennesker som gjerne synes forbudet mot marihuana ikke gir mer mening enn alkoholforbudet gjorde. Ifølge Pew Research Center utgjør de over 75 den eneste aldersgruppen der et flertall ikke støtter legalisering. Biden fyller 80 år neste måned."

36 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page