top of page
Forfatterens bildeJon Herland

Video: Ba om hjelp – fikk juling

Oppdatert: 16. okt. 2023

Kjæresten til Eigil Christian Ottersen (24) var bekymret for helsetilstanden hans. Han og kjæresten hadde nettopp flyttet inn i ny leilighet i Hunndalen.


– Det hele startet med at samboeren min ringte ambulanse fordi jeg var så rusa at jeg prøvde å ta livet mitt, sier Ottersen.


Men før ambulansen kommer får han besøk av to kompiser som fikk roet ham ned.


– Ting ble egentlig helt greit igjen. Så når ambulansen kom, så møtte jeg dem i døra og snakket med dem og bekreftet for dem at jeg ikke hadde tenkt å skade meg selv eller noen andre.


Ambulansepersonellet dro fra stedet ikke lenge etterpå.


– De skjønte at jeg hadde roet meg ned og bestemte seg for å dra fra stedet, siden jeg fortsatt hadde mine to kompiser der.


Men situasjonen var ikke over for guttene.


Hadde ikke ransakelsesordre


– Det gikk kanskje 10-20 minutter så dukker plutselig politiet opp og mener de skal inn i leiligheten min. Jeg spør om de har ransakelsesordre, men de sier at de ikke trenger det når jeg er så rusa.


Ottersen nekter å slippe politiet inn.


– De ber meg flytte meg og la dem ransake, men jeg nekter. Jeg står i døra og er bestemt på at de ikke har noe inne hos meg å gjøre siden jeg ikke har gjort noe ulovlig.


Videoen viser hva som skjedde de neste minuttene.


Ottersen forholder seg rolig i døråpningen og sier at de kan komme tilbake når de har litt mer vett i skallen.


Politibetjentene nikker til hverandre før de griper armene til Ottersen og tvinger ham mot bakken. Enda flere politibetjenter griper inn før Ottersen kan sees bakbundet i bakken


Ottersen gjør ingen motstand. Stemmen til mannen som spiller inn videoen høres i bakgrunnen: "Dette må da være maktmisbruk?"


Nå vil politiet ha telefonen til han som filmet.


– Jeg truet med å poste det på Twitter eller Facebook. Da begynte de plutselig å beskylde meg for å se ruset ut. Jeg svarte at det det er på grunn av at det er mørkt ute og at de stresser meg. Det er en naturlig reaksjon, sa jeg. Dessuten fortalte jeg dem at de ikke hadde kompetanse til å ta den type avgjørelser. Så gikk de over til å si at jeg selv hadde sagt jeg var ruset. Noe jeg bare benektet - også ga de opp.


Hvorfor filmet du ikke alt?


– Altså, når de begynte å true med at jeg var ruset, slengte jeg bare tlf i bilen og låste den inne der enn så lenge.


Ville de slette bevis?


– Ja, de ville hvertfall ha den tlf. Haha!


Selv om de sier at han ser ruset ut er de ikke videre bekymret for at han skal sette seg bak rattet å kjøre hjem.


– Jeg spurte om de skulle ha meg med på blodprøve og d var de ikke interresert i. Så spurte jeg de om de kom til å stoppe meg rett borti vegen når jeg begynte å kjøre. Så fikk jeg bare til svar «vi får se da». Så var d ikke noe mer mellom oss.


Mannen ønsker å være anonym.


Ottersen slipper ikke like billig unna. Han blir tatt med til stasjonen før politiet velger å ransake leiligheten hans.


– De raserer den helt og finner fire rivotriltabletter (lenke til felleskatalogen).


Funnet har en gateverdi på under hundre kroner og politiet gir Ottersen en bot på seks tusen for besittelse av tabletter uten å ha gyldig resept.


Hedmark og oppland statsadvokatembete kom i 2021 med rapporten "Tvangs-middelbruk i mindre narkotikasaker" - en intern gransking av Innlandet politidistrikt - gjennomført etter pålegg fra Riksadvokaten.


Rapporten konkluderer med at "Saker som gjelder bruk og besittelse av mindre mengde narkotika er ikke prioritert av politiet, og har ikke vært det på lang tid".


Videoen er spilt inn i 2020.


Videoen har blitt sendt til Innlandet Politidistrikt, Hedmark og Oppland statsadvokatembete og Riksadvokaten for oppfølging, men ingen har foreløpig svart på henvendelsen.





3 105 visninger

Siste innlegg

Se alle

1 comentário


Morten Alme
Morten Alme
12 de mai. de 2023

Fan! Denne satte noen minner i sving, og vekket noen gamle traumer.


Curtir
bottom of page