top of page
Forfatterens bildeJon Herland

Eigil Ottersen er død – 26 år

Ottersen nekter å slippe politiet inn: – De ber meg flytte meg og la dem ransake, men jeg nekter. Jeg står i døra og er bestemt på at de ikke har noe inne hos meg å gjøre siden jeg ikke har gjort noe ulovlig.




Eigil Christian Ottersen ble funnet hjemme i sin egen seng på Vingrom. Dødsårsaken er trolig overdose etter legemidler.


Eigil het egentlig Roy Harald og var eldstemann i en flokk på fire eller fem barn. Moren var avhengig av substanser og oppveksten til Eigil traumatisk.


Rundt ti år gammel ble han adoptert av en fosterfamilie og fikk navnet Eigil Christian Ottersen. Han skal ha vært meget tynn da han kom til den nye familien.


Eigil var ikke noe glad i politiet. Det er forståelig når du ser hvordan de behandlet ham.


Video-en i denne saken viser hvordan han brutalt blir lagt i bakken og regelrett plaget i en situasjon hvor han åpenbart trengte hjelp. Politiet dukket opp etter at kjæresten hadde ringt til legevakten fordi hun var bekymret for om Eigil var suicidal.


Kortene Eigil fikk utdelt gjorde det ikke enkelt for ham, men han var meget godt likt av de fleste han møtte. Og som dere ser på videoen var han en standhaftig, men rettferdig type. I motsetning til de fleste, var han ikke redd for å stå frem med både navn og bilde.


Siste gang jeg pratet med ham var vi enige om at saken ikke var over, selv om dommen hadde blitt avsagt og han hadde betalt straffen.


Den var ikke fortjent.


Varme tanker går til den unike fosterfamilien som gjorde det de kunne for å gi ham den kjærligheten han trengte.


Hvil i fred, Eigil. Jeg kjente deg ikke så godt, men det smilet kommer jeg alltid til å huske.


Jon Herland


14 visninger

Comments


bottom of page